Cluny Mews

London, UK

A ‘pocket’ park next to the Clear Channel Adshel Headquarters building in the Royal Borough of Kensington and Chelsea. Walls, glass screens and hedges help create a sense of enclosure despite the close proximity of the frenetically busy Cromwell Road, one of London’s major arterial roads.

 

The glass screens in front of the building assist in buffering the traffic noise. Curving sculptural walls of York stone, contrast with the circles of York stone paving set into blue coloured glass resin paving. A tree seat set around a mature Plane tree acts as a centrepiece with planting to the edge transforming the space into a garden. The transition between the space and the headquarters building next door is achieved through a terrace of gabion walls inter-planted with box and bamboo.

 

Client: The Royal Borough of Kensington and Chelsea & Clear Channel Adshel

Architect: Pentagram Design Ltd

Coe Design